Çıtır Hamurlu Kabak Çorbası İçin Gerekli Malzemeler:
- 2 orta boy kabak
- 1 kase yoğurt
- Yarım bağ dere otu
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- tuz,pul biber
- 2 diş sarımsak
- tereyağı, hamurları kızartmak için sıvı yağ
Çıtır Hamur İçin:
- Un , su, tuz (Avuç içi kadar bir hamur olacak , yaklaşık 1 su bardağı undan)
Hazırlanışı:
Kabakları küçük küpler halinde ( arzu ederseniz rendeleyebilirsiniz) doğruyoruz. Tencerede sıvı yağ ile çevirelim.Üzerine 6 bardak su koyarak kabaklar yumuşayana kadar pişirelim. Yoğurt sosu için yoğurt ,yumurta ve unu topak kalmayacak şekilde çırpalım.Kaynayan çorba suyundan bir kepçe kadar koyarak tekrar çırpalım. Bir taraftan çorbayı karıştırırken yavaşça çorbaya ilave edelim.Çorba kaynayıp kıvamını alınca altını kapatıp tuzu, dereotunu ve sarımsağı ekleyelim. Çıtır Hamur için un, su ve tuzdan küçük bir hamur topağı yapalım. Unlanmış tezgahta parmak genişliğinde fitil halinde uzatalım. Hamuru bıçakla minik minik keselim.Tencerede yağı ısıtıp kestiğimiz hamurları içine atalım ve hamurlar kızarana kadar pişirelim. Kızaran hamurların üzerine 1 çay kaşığı pul biber atıp altını kapatalım ve çorbamızın içine ilave edelim. Hamurlar kızardığı için haliyle sert oluyor bu yüzden servisten önce hamurlar biraz yumuşayana kadar beklemek gerekiyor. Tadı oldukça güzel ve benim çok sık yaptığım bir çorba .Özellikle çıtır hamurlara çocuklar bayılıyor. Denemenizi tavsiye ediyorum. Yapacak olanlara şimdiden Afiyet Olsun..
0 yorum:
Yorum Gönder